Skip to main content

Τόσκας: Αρχές καλοκαιριού θα κυκλοφορούν 480 λεωφορεία την ημέρα

'Ολοι μας κινούμαστε εντατικά προκειμένου άμεσα να βγάλουμε τα 100 και πλέον οχήματα στους δρόμους και να ανακουφίσουμε τους πολίτες, είπε ο κ. Τόσκας

Την εκτίμηση, ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι καλύτερες οι μετακινήσεις των πολιτών που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες στον νομό Θεσσαλονίκης αφού “ από το τέλος της επόμενης εβδομάδας και σταδιακά μέχρι τις 5 Απριλίου θα βγουν στους δρόμους άλλα 100 οχήματα τουλάχιστον”, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΣΕΘ ΑΕ), Γιάννης Τόσκας.
   
Μετά το πράσινο φως που άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο στην παραχώρηση των 25 νέων περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ “ όλοι μας κινούμαστε εντατικά προκειμένου άμεσα να βγάλουμε τα 100 και πλέον οχήματα στους δρόμους και να ανακουφίσουμε τους πολίτες” επισήμανε.
   
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, “ έχει ολοκληρωθεί στο 80% η τοποθέτηση των εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων εντός των οχημάτων των ΚΤΕΛ και από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα νέα δοκιμαστικά δρομολόγια εξοικείωσης των οδηγών. Επίσης έχει ήδη προβλεφθεί, για διάστημα τριών ημερών τουλάχιστον, ένας οδηγός του ΟΑΣΘ να βρίσκεται δίπλα σε αυτόν του ΚΤΕΛ-όταν ξεκινήσουν επίσημα τα δρομολόγια - με στόχο να επιλύονται επί τόπου και άμεσα, ενδεχόμενα ζητήματα που θα προκύψουν στις διαδρομές”.
   
Από το τέλος της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να ενισχυθούν τρεις γραμμές στο νομό Θεσσαλονίκης, αυτές των 36 (Βούλγαρη- Ζώνη Καινοτομίας), 66 (Θεσσαλονίκη- Θέρμη) και 67 (Τριάδι- ΙΚΕΑ) συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ και πρόσθεσε πως “ σταδιακά μέχρι τις 5/4 θα δρομολογηθούν όλα τα οχήματα στις γραμμές που προβλέπεται να ενισχυθούν”.
   
Την προσεχή Δευτέρα 16/3 αναμένεται επίσης να συνυπογραφεί και η τριμερής σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ για την παραχώρηση των 25 περιαστικών γραμμών του οργανισμού  για περίοδο δύο χρόνων στα ΚΤΕΛ.
   
Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε, σε σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Ν. Σερρών Α.Ε., ΚΤΕΛ Ν. Χαλκιδικής Α.Ε. και ΚΤΕΛ Ν. Κιλκίς Α.Ε. ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έναρξη υλοποίησης του έργου που θα χρηματοδοτείται και θα εποπτεύεται από τον ΟΣΕΘ. “ Υπηρετούμε τον μετακινούμενο πολίτη συνειδητά και αταλάντευτα, μαζί με τον πάροχο του έργου που είναι ο ΟΑΣΘ, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, όπως οι νόμοι προβλέπουν, με στόχο να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση αμέσως μόλις προμηθευτεί ο ΟΑΣΘ και τα επιπλέον 150-200 μισθωμένα οχήματα. Ευελπιστούμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε πάνω από 480 λεωφορεία την ημέρα στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον”, επισήμανε ο κ. Τόσκας.