Skip to main content

Τόσκας: Κατήργησα την ομάδα Δέλτα γιατί ήταν μπαχαλάκηδες

Κατήργησα την ομάδα Δέλτα γιατί ήταν οι μπαχαλάκηδες από την πλευρά του κράτους, δήλωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη .

Αίσθηση προκάλεσε δήλωση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ότι κατήργησε την ομάδα Δέλτα γιατί ήταν οι μπαχαλάκηδες, όπως είπε, από την πλευρά του κράτους.

«Κατήργησα την ομάδα Δέλτα γιατί ήταν οι μπαχαλάκηδες από την πλευρά του κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά σε εκπομπή του ANT1 ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Απίστευτο. Εργαζόμενοι μπαχαλάκηδες;» ήταν η απάντηση του γγ του σωματείου ειδικών φρουρών Στρ. Μαυροειδάκος. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης του ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Ωστόσο ο κ. Τόσκας επέμεινε στις θέσεις του, λέγοντας ότι «η ομάδα Δέλτα ενεργούσε δημιουργώντας πρόβλημα, απόδειξη ότι τώρα δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ομάδα Δέλτα».



Δημοσχάκης: Η πράξη του Τόσκα να καταργήσει τη Δέλτα θα μείνει στην ιστορία


Βολές κατά του Νίκου Τόσκα εξαπέλυσε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και αρχηγός της ΝΔ, Τάσος Δημοσχάκης, που μίλησε στο Μαγκαζίνο του ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6» και στη Ματίνα Ηρειώτου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσχάκη, η ομάδα είχε συσταθεί επί των ημερών του, μετά από μελέτη για τη μηχανοκίνητη αστυνομία, το 2006, με στόχο να υπάρχει δίκυκλη αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για το πώς στελεχώθηκε, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε ότι «ο ανθός της ΕΛΑΣ τότε, που κατείχε δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας, διατέθηκε στα κεντρικά της Αθήνας».

«Αγαπήθηκαν από την κοινωνία, άμεσα κατάφεραν καίρια πλήγματα προς αυτούς που παραβίαζαν τον νόμο, ασκούνταν στη βία και αγαπήθηκαν», τόνισε.

«Πιστεύω ότι η πράξη του θα μείνει στην ιστορία, το να χαλάσει κανείς είναι εύκολο. Χάλασε μια ομάδα που ονόμαζα υπερταξιαρχία», ανέφερε για τις ενέργειες του κυρίου Τόσκα.