Skip to main content

Τόσκας: Και στον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια αλλά δεν συλλαμβάνονται

«Προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν τον νόμο» υποστηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

Και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες αλλά δεν συλλαμβάνονται σημειώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προκειμένου να εξηγήσει την αντίδραση της αστυνομίας απέναντι στον Ρουβίκωνα.

Όπως λέει στα ΝΕΑ, «προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν τον νόμο και τους οδηγούμε στη Δικαιοσύνη» επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχουν πάνω από 100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας αυτής».

Κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια». «Εστιάζουμε στα κυκλώματα ναρκωτικών γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις» προσθέτει.

Για τον Νίκο Τόσκα «το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια το δημιουργούν κάποιοι μπαχαλάκηδες οι οποίοι παρουσιάζονται δήθεν ως επαναστάτες αλλά συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών. Συνδέονται και - εκούσια ή ακούσια - αυτά υπερασπίζονται».

«Οι οδηγίες προς την αστυνομία είναι να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και να δρουν άμεσα ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια» καταλήγει για το θέμα των Εξαρχείων.