Skip to main content

Τόσκας: O Γαβότσης φασιστικοποιεί την κοινωνία-Προσχηματική η Θέρμη

Οι εναλλακτικές που έχουν προταθεί για τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη είναι προσχηματικές και ανεδαφικές, λέει ο υπουργός.

"Καθένας θέλει να πετάξει το πρόβλημα από τη γειτονιά του, και οι εναλλακτικές που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής για τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη είναι προσχηματικές και ανεδαφικές (...) η λύση του ΟΛΘ για παράδειγμα, ήταν λύση για να απορριφθεί", δήλωσε μιλώντας στον FOCUS FM της Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σχετικά με το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε από την κυβέρνηση: "Είναι μακριά από την πόλη, το πιο κοντινό σπίτι είναι στα 2,5 χλμ. Δεν μπορούν τα κέντρα να πάνε πάνω στο βουνό, αλλά όχι και μέσα στη Θεσσαλονίκη."

Ο κ. Τόσκας έστρεψε τα "πυρά" του κατά του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, ο οποίος χθες, μιλώντας στον FOCUS είχε ζητήσει την παραίτησή του αναπληρωτή υπουργού, μετά τις δηλώσεις του ότι "η Θέρμη είναι ακριβή περιοχή."

"Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου φασιστικοποιεί την τοπική κοινωνία, με τις συγκεντρώσεις κατοίκων και τις διαμαρτυρίες", απάντησε ο κ. Τόσκας.

Αναφορικά με τη λύση του στρατοπέδου 561 στη Θέρμη, πρόταση του δημάρχου της περιοχής, με την οποία συμφωνεί και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε: "Και η πρόταση της Θέρμης ήταν για να απορριφτεί, αφού δεν μας δόθηκε παραχωρητήριο. Να μας πει αν θα αποδεχθεί ο δήμαρχος την δημιουργία του κέντρου αν το δεχθεί ο στρατός."

Μιλώντας ωστόσο στον FOCUS, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε, ότι δεν χρειάζεται κανένα παραχωρητήριο από τον Δήμο, αφού το συγκεκριμένο στρατόπεδο ανήκει στο Υπουργέιο Εθνικής Άμυνας.