Skip to main content

Τοσουνίδης: Εκτός ΑΝΕΛ όσοι βουλευτές ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν το κόμμα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή θα στηρίξει πιθανή πρόταση μομφής που έχει προαναγγείλει η ΝΔ.

Την πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι δεν θα στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποχωρήσουν από τους κυβερνητικούς στόχους και την κυβερνητική πλειοψηφία, εάν αυτή έρθει στη Βουλή, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Επιβεβαιώνω ότι εμείς δε θα δώσουμε στήριξη στη συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. Ωστόσο απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν το κόμμα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή θα στηρίξει πιθανή πρόταση μομφής που έχει προαναγγείλει η Νέα Δημοκρατία, με την έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία, προειδοποίησε πως «οι μεμονωμένοι που θα διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο των ΑΝΕΛ, θέτουν τον εαυτό τους εκτός κινήματος».

Πάντως ο κ. Τοσουνίδης εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ήδη «νεκρή», με ευθύνη του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.