Skip to main content

Τουλάχιστον 54 οι νεκροί από βύθιση πλοίου στο Ιράκ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας καταμέτρησε 54 νεκρούς στο ναυάγιο του πλοίου αυτού, το οποίο μετέφερε οικογένειες με παιδιά.

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 φέρονται ως αγνοούμενοι από τη βύθιση ενός πορθμείου στον ποταμό Τίγρη στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλές οικογένειες γιόρταζαν το Νεβρόζ (σ.σ. ημέρα της εαρινής ισημερίας), σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας καταμέτρησε 54 νεκρούς στο ναυάγιο του πλοίου αυτού το οποίο μετέφερε οικογένειες με παιδιά που πήγαιναν σε ένα τουριστικό συγκρότημα στη Μοσούλη», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός υπό τον όρο της ανωνυμίας, ενω όπως είπε, «28 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι».

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί μετέφερε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών, τουλάχιστον 100», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που βρίσκεται στη Μοσούλη, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά τις σημαντικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι αρχές άνοιξαν τους υδατοφράκτες προκειμένου να ελαττώσουν την πίεση στο επίπεδο του μεγάλου φράγματος της Μοσούλης. Είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις λέγοντας πως οι παραπόταμοι του Τίγρη θα ήταν πιο επικίνδυνοι και η στάθμη του νερού πιο υψηλή.

Η υψηλή στάθμη του νερού έπαιξε επίσης κάποιον ρόλο στο ναυάγιο, διευκρίνισε ο αξιωματούχος στη Μοσούλη.