Skip to main content

Τουλάχιστον 112 οι νεκροί από το μπαράζ επιθέσεων στη Βαγδάτη

Στη συνοικία Ντούρα, ένας καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητό του κοντά σε περίπολο της αστυνομίας μπροστά από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας το θάνατο 12 φοιτητών και 3 αστυνομικών και τον τραυμ
Πέντε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα αιματοκύλησαν σήμερα το πρωί την ιρακινή πρωτεύουσα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 112 ανθρώπων και τον τραυματισμό 207.

Μία μερά μετά την επίτευξη συμφωνίας επί του εκλογικού νόμου και εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των δεύτερων βουλευτικών εκλογώνστη χώρα, πέντε παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 10:25 π.μ. τοπική ώρα (9:25 ώρα Ελλάδας) σε διαφορετικές συνοικίες της Βαγδάτης, σε ένα συντονισμένο χτύπημα που φέρει τη σφραγίδα της αλ-Κάιντα.

Αυτοκίνητα της αστυνομίας χτένιζαν τους δρόμους, οι οποίοι εκκενώθηκαν, ενώ όλες οι οδοί που οδηγούν σε κυβερνητικά κτίρια αποκλείστηκαν.

«Τουλάχιστον 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 207 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα», τα περισσότερα πυροδοτημένα από καμικάζι, ανακοίνωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνοικία Ντούρα, στη νότια πλευρά της πόλης, ένας καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητό του κοντά σε περίπολο της αστυνομίας μπροστά από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας το θάνατο 12 φοιτητών και 3 αστυνομικών και τον τραυματισμό 23 φοιτητών.

Τουλάχιστον 97 ακόμη άτομα σκοτώθηκαν στις υπόλοιπες τέσσερις επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο στη συνοικία Μανσούρ (στη δυτική Βαγδάτη), το υπουργείο Εργασίας στην οδό Παλαιστίνης, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στο προάστιο Ναχντά και την αγορά Ρασάφι στο κέντρο της πόλης.

«Τουλάχιστον 39 από τα πτώματα που παραλάβαμε ήταν διαμελισμένα, ανάμεσά τους και γυναίκες», δήλωσε νοσοκομειακή πηγή.

Ο τρόπος εκτέλεσης των σημερινών επιθέσεων θυμίζει εκείνες της 19ης Αυγούστου και της 25ης Οκτωβρίου κατά κυβερνητικών στόχων στη Βαγδάτη οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 250 ανθρώπων.