Skip to main content

Τουρισμός Για Όλους: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για τους παρόχους

Μέσω του προγράμματος θα χορηγηθούν voucher επιδότησης διακοπών σε 250.000 δικαιούχους. Οι 250.000 δικαιούχοι του προγράμματος θα προκύψουν με κλήρωση

Μέχρι σήμερα έχουν τη δυνατότητα οι πάροχοι του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» να δηλώσουν καταλύματα που δύνανται να προσφέρουν διαμονή σε φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους.

Οι δηλώσεις πραγματοποιούνται στην ψηφιακή πλατφόρμα tourism4all.gov.gr.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού. Θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση για 6 μήνες και συγκεκριμένα από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης.

Δικαιούχοι

Όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.
    
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα

Μέσω του προγράμματος θα χορηγηθούν voucher επιδότησης διακοπών σε 250.000 δικαιούχους. Οι 250.000 δικαιούχοι του προγράμματος θα προκύψουν με κλήρωση. Η κλήρωση πραγματοποιείται μετά την κατάρτιση του οριστικού Μητρώου Δικαιούχων είτε δημόσια με ειδική μηχανική κληρωτίδα είτε με ηλεκτρονικό τρόπο. Από την κλήρωση προκύπτουν οι δικαιούχοι που θα λάβουν Διατακτική Ταξιδίου (e-voucher).

E-voucher

Το e-voucher που έχουν στην κατοχή τους οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι αυτών ενσωματώνει μια οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους.

Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher, που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης κατ’ άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

Το e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται για τον δικαιούχο ενώ αντιστοιχεί στην οικονομική αξία που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη του, εμπεριέχει δε μοναδικό κωδικό και εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση. Η επιδότηση μέσω του e-voucher δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους διαμονής σύμφωνα με τις ανάγκες τους, και να εκχωρούν το δικαίωμά τους στους παρόχους για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.

Κριτήρια συμμετοχής

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή συμμετοχών στο πρόγραμμα από τους δικαιούχους, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού. Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης έως τις 5 Ιουλίου.

Εισοδηματικά κριτήρια
    
Ο δικαιούχος θα πρέπει να δηλώνει ατομικό εισόδημα 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα (χωρίς τέκνα) 28.000 ευρώ.
    
Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας με ένα παιδί, όριο είναι τα 17.500 ευρώ, ενώ για οικογένεια με ένα παιδί το εισόδημα αυξάνεται στα 29.500 ευρώ.
    
Δικαιούχος μονογονέας με δύο τέκνα, θα πρέπει να δηλώνει εισόδημα 19.000 ευρώ και αντίστοιχα για οικογένεια με δύο παιδιά το ποσό διαμορφώνεται στα  31.000 ευρώ.
    
Σε περίπτωση μονογονεϊκότητας με τρία παιδιά, ο δικαιούχος πρέπει να δηλώνει εισόδημα 21.000 ευρώ, ενώ οικογένεια με τον ίδιο αριθμό παιδιών έχει «ταβάνι» στο εισόδημα τα 33.000 ευρώ.
    
Το εισόδημα για τον πολύτεκνο μονογονέα αυξάνεται στα 26.000 ευρώ και για τις πολύτεκνες οικογένειες στα 38.000 ευρώ.