Skip to main content

Τουρισμός στο… ΕΣΥ

Τι έχουμε εισπράξει από τα υπουργεία υγείας των ευρωπαϊκών χωρών για εξετάσεις και επεμβάσεις των πολιτών τους και τουριστών μας στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ελλάδας; Όπως μου απάντησε
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Τι έχουμε εισπράξει από τα υπουργεία υγείας των ευρωπαϊκών χωρών για εξετάσεις και επεμβάσεις των πολιτών τους και τουριστών μας – κατά τους καλοκαιρινούς μήνες -  στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ελλάδας; Όπως μου απάντησε γιατρός του ΕΣΥ στη Χαλκιδική, απολύτως τίποτε!

Οι τουρίστες της ΕΕ -τουλάχιστον στο γειτονικό νομό- εκτός από φθηνό ήλιο και ακόμη φθηνότερη θάλασσα (λόγω των υψηλών τους αποδοχών) απολαμβάνουν και… τζάμπα ιατρική περίθαλψη, όνειρα απατηλό για τους Έλληνες τουρίστες στο εξωτερικό! Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι(;) δεν στέλνουν τα σχετικά έγγραφα και παράβολα των ξένων ασθενών – βάσει της ευρωπαϊκής ιατρικής κάρτας - στο ελληνικό υπουργείο υγείας, προκειμένου στη συνέχεια κι αυτό με τη σειρά του να ζητήσει τα νοσήλια από τα συναρμόδια υπουργεία των ευρωπαϊκών χωρών! Οπότε, τρέχα γύρευε, ξένους ασθενείς σε ελληνικό τόπο…

Έτσι, εκτός από το «ΖΗΣΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ή εκείνο το μοναδικό «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», θα έπρεπε να κολλήσουμε δίπλα και το «ALL EXCLUCIVE» (όλα συμπεριλαμβάνονται στη τιμή ακόμη και…εγχειρήσεις!) μπας και τσιμπήσουμε κι άλλους, την εποχή του ΔΝΤ.

Θα μου πεις, δίπλα στα χοντρά, δηλαδή στα δισεκατομμύρια της σπατάλης των δημόσιων νοσοκομείων, αυτά «τα χαμένα» φαίνονταν – μέχρι χθες - λίγα, ψιλά και καταφρονημένα. Όμως σήμερα, με τις περικοπές παντού, τα χρειαζόμαστε και καλά θα κάνει η «κάτω από τη βάση του Θ. Πάγκαλου» Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να το δει και γρήγορα, πριν το μάθουν τα γερμανικά ΜΜΕ και μας κάνουν πάλι ρόμπα…ιατρική αυτή τη φορά!