Skip to main content

Τουριστικό λεωφορείο με ηλικιωμένους εγκλωβίστηκε στα ορεινά των Τρικάλων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στα ορεινά του νομού Τρικάλων επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένων ατόμων που επιβαίνουν σε λεωφορείο το οποίο κόλλησε στο χιόνι.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στα ορεινά του νομού Τρικάλων επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένων ατόμων που επιβαίνουν σε λεωφορείο το οποίο κόλλησε στο χιόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το λεωφορείο παγιδεύτηκε στη θέση «Ορθή Πέτρα», μεταξύ των χωριών Αμαράντου και Κρανιάς, όταν έσπασε αντιολισθητική αλυσίδα και σφηνώθηκε ανάμεσα στα διπλά ελαστικά του πίσω άξονα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε επιτόπου και είναι αδύνατον να μετακινηθεί, εάν δεν αφαιρεθεί η αλυσίδα. Μεταφέρει ηλικιωμένα άτομα από την Αθήνα, που συμμετείχαν σε εκδρομή στην περιοχή του Ασπροποτάμου.

Στον Αμάραντο σημειώνεται χιονόπτωση τις τελευταίες ώρες και το ύψος του χιονιού υπερβαίνει τα 60 εκατοστά. Στο σημείο όπου εγκλωβίστηκε το λεωφορείο έχουν σπεύσει εκχιονιστικά μηχανήματα της νομαρχίας Τρικάλων αλλά και κλιμάκιο της Π.Υ. Καλαμπάκας, το οποίο διαθέτει ειδικό μηχάνημα για την κοπή της αλυσίδας. Με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας το λεωφορείο αναμένεται να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του, αφού ο δρόμος έχει ανοίξει με την επέμβαση των εκχιονιστικών.