Skip to main content

Τουρκία: 27 νεκροί από πλημμύρες στον Πόντο-Έσωσαν με ανθρώπινη αλυσίδα κουτάβι

Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί στην περιφέρεια του Εύξεινου Πόντου - Δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα για τη διάσωση ενός μικρού σκύλου

Αιφνίδιες πλημμύρες που σημειώθηκαν σε πόλεις στην τουρκική περιφέρεια του Εύξεινου Πόντου στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην Τουρκία, στη δεύτερη φυσική καταστροφή που πλήττει τη γειτονική χώρα αυτόν τον μήνα.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι πυρκαγιές, που μαίνονταν επί δύο εβδομάδες σε νότιες παραλιακές περιοχές, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία της Κασταμονής και άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σινώπη, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Οι έρευνες συνεχίζονται για έναν αγνοούμενο στην επαρχία Μπαρτίν.

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοί με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών, ανακοίνωσε η AFAD.

Προσωπικό της ακτοφυλακής καταρριχήθηκε από ελικόπτερα στις σκεπές κτιρίων για να διασώσει ανθρώπους που είχαν καταφύγει εκεί καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα περίπου 330 χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, πρόσθεσε η AFAD.

Διάσωση κουταβιού με ανθρώπινη αλυσίδα

Στο μεταξύ τον γύρο του κόσμου έκανε βίντεο με τη δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας κοντά στη Σινώπη για τη διάσωση ενός μικρού σκύλου που είχε παγιδευτεί στα νερά.

Στο βίντεο, που μετέδωσε και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, φαίνεται μια ομάδα φίλων στο Γκιουζελκέντ που καταφέρνουν να σώσουν το κουτάβι από τα νερά.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, Reuters, ABC News

Φωτογραφία: ΑΡ