Skip to main content

Τουρκία: 946 συλλήψεις σε μία εβδομάδα για διασυνδέσεις με Γκιουλέν

Μονάχα την περασμένη Τρίτη, οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 1.112 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 29 ανθρώπους για φερόμενες διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον «εγκέφαλο», σύμφωνα με την Τουρκία, της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2015, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν τεθεί υπό κράτηση την τελευταία εβδομάδα να ανέρχεται σε 946.

Η Τουρκία κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημα FETO για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016. Η κυβέρνηση θεωρεί το FETO τρομοκρατική οργάνωση και έχει ήδη συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους, που τους κατηγορεί για διασυνδέσεις με το κίνημά του και τον ίδιο τον Γκιουλέν.

Μονάχα την περασμένη Τρίτη, οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 1.112 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Σύμφωνα με το Anadolu, εξ αυτών συνελήφθησαν οι 768.

Οι έφοδοι της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για υποψίες αντιγραφής στις εξετάσεις για την αστυνομία το 2010. Οι εισαγγελείς λένε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν είχαν προμηθευτεί τις απαντήσεις από πριν.