Skip to main content

Τουρκία: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Νταβούτογλου

Επισημοποίησε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΑΚΡ - «Με το καλό», το σχόλιο Ερντογάν προς βουλευτές για το έκτακτο συνέδριο

Σε «καρατόμηση» του Αχμέτ Νταβούτογλου από την πρωθυπουργία οδήγησε η ρήξη στις σχέσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) οδεύει σε έκτακτο συνέδριο τις 22 Μαΐου με τον Νταβούτογλου να ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος «υπό τις παρούσες συνθήκες».

Έπειτα από ένα 24ωρο έντονης φημολογίας περί επικείμενης παραίτησης, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του AKP στο οποίο δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

«Πήρα την αποστολή από τον ηγέτη μας Ταγίπ Ερντογάν και ο Θεός είναι μάρτυρας ότι δούλεψα με νύχια και με δόντια από τότε που ανέλαβα», δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Νταβούτογλου, τονίζοντας ότι στόχος του ήταν πάντα η ενότητα του AKP.

Την ίδια στιγμή, σε συνάντηση που είχε με βουλευτές του AKP ο Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε την απόφαση για έκτακτο συνέδριο λέγοντας: «Με το καλό [η διεξαγωγή του]. Ήταν απόφαση του πρωθυπουργού».

Αξιωματούχοι του AKP είχαν γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι θα διενεργηθεί έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος στις 22 Μαΐου. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής που έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Αχμέτ Νταβούτογλου το πρωί της Πέμπτης.