Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΙΑΛΟΓΟ ΖΗΤΑ Ο ΑΚΑΡ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΕΖΕ»

Ο Ακάρ μίλησε για την εξέλιξη με το Oruc Reis, που από τις 9 σήμερα το πρωί βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια και τάχθηκε υπέρ του διαλόγου.

Στο Κας (Αντίφιλο) βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, την ίδια ώρα που η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτανε στο Καστελόριζο.

Ο Ακάρ που επισκέπτεται το Κας με αφορμή εκδήλωση μνήμης για Τούρκο στρατιωτικό, μίλησε για την εξέλιξη με το Oruc Reis, που από τις 9 σήμερα το πρωί βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια  και τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την Αθήνα.

«Θέλουμε την ειρήνη. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα, αν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και απαιτήσεις μας. Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση της επίσκεψης Ακάρ στο Κας, λίγα λεπτά μετά την άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο. Νωρίτερα σήμερα, μάλιστα, σε εκτενή ρεπορτάζ του, ο τουρκικός Τύπος έφτανε να χαρακτηρίζει «πρόκληση» την επίσκεψη της Προέδρου στο ακριτικό μας νησί. Η κυρία Σακελλαροπούλου έφτασε με ελικόπτερο Σινούκ  από τη Ρόδο στο Καστελόριζο και παρίσταται στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού, μεταδίδει το protothema.gr.

Και συνέχισε λέγοντας πως... «περιμένουμε και από την Αθήνα ανάλογη κίνηση με τη δική μας (με το Oruc Reis), ώστε να ξεκινήσουμε τον διάλογο».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μία ημέρα, ο ίδιος συνέστησε στην Ελλάδα να σωπάσει «για να μη γίνει μεζές» για τα συμφέροντα των άλλων, προσθέτοντας ότι «όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ