Skip to main content

Τουρκία: Εξέδωσε νέα παράνομη Navtex για το «Μπαρμπαρός»

Το τελευταίο τριήμερο το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις και σε ακτίνα μέχρι και ένα χλμ περίπου από την αρχική θέση.

Παράνομη Navtex εξέδωσε αργά χθες η Τουρκία το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός», το οποίο κινείται από σήμερα σε περιοχές του τεμαχίου 9 και του τεμαχίου 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Σύμφωνα με νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε αργά χθες η Τουρκία, αναφερει το philenews, το «Μπαρμπαρός» με συνοδευτικά σκάφη τα «Tanux-1» και «Apollo Moon» θα πραγματοποιήσει (παράνομες) σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή που περιγράφεται, μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

Το τελευταίο τριήμερο το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις και σε ακτίνα μέχρι και ένα χιλιόμετρο περίπου από την αρχική θέση που βρισκόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Πληροφορίες του philenews, αναφέρουν ότι με βοηθητικό πλοίο που θα έπρεπε να εξυπηρετεί το άλλο τουρκικό γεωτρύπανο, το «Φατίχ» (Πορθητής), στην περιοχή κατεβάζει υποβρύχια ρομπότ ώστε να μελετηθεί η διαμόρφωση του βυθού και να καθοριστεί το σημείο γεώτρησης.