Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

«Η Τουρκία χωρίς δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» λέει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Τη συνέχιση των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο διαμηνύει η Τουρκία μέσω δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαιώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. «Τώρα, τα σκάφη γεωτρήσεων Fatih, Yavuz και Barbaros βρίσκονται στην περιοχή. Το Oruc Reis επίσης κατευθύνεται προς τα εκεί. Η αποφασιστικότητά μας είναι βέβαιη» πρόσθεσε ο κ. Οκτάι, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα Βαρώσια. «Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός. Ολοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, μην κάνουν λάθος», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τα κατεχόμενα ενώ πρόσθεσε ότι ότι τα γεωτρητικά πλοία της Τουρκίας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, έχοντας την υποστήριξη των πλοίων του πολεμικού ναυτικού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ