Skip to main content

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Από Χαλκιδική η Ελληνίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε (vid)

Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς της νεαρής τουρίστριας που βρισκόταν έξι μέτρα μακριά από τη βόμβα όταν εξερράγη στην Κωνσταντινούπολη.

Μια Ελληνίδα τουρίστρια, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τη Χαλκιδική, είναι ανάμεσα στους τραυματίες από την αιματηρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Αν και η κατάσταση της υγείας της τουρίστριας δεν εμπνέει ανησυχία, η οικογένειά της, που διατηρεί τουριστικό κατάλυμα στη Χαλκδική, περιμένει με αγωνία την επιστροφή της.

Μιλώντας στο LIVE NEWS η μητέρα της κοπέλας είπε: «Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί. Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ‘μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’. Κοίταζε το κεφάλι της, να μην το έχει χτυπήσει και μετά είδε ότι το πόδι της ανέβλυζε αίμα και πύον».

Η μητέρα της άτυχης τουρίστριας ανέφερε ότι η κόρη της «έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν» ενώ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Μας ζήτησαν να πληρώσουμε τα έξοδα»

Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας της κοπέλας, σημείωσε πως η κόρη του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Ωστόσο, ακόμα οι γονείς της κοπέλας δεν γνωρίζουν πότε αναμένεται να γυρίσω πίσω.

«Δεν φτάνει το σοκ, μας είπαν ότι θα αναλάβουμε τα έξοδα όλα στην Κωνσταντινούπολη», σημείωσε ο πατέρας.

«Βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί μου το Προξενείο και ο Θάνος Πλεύρης και κανονίζουμε τη μεταφορά της στην Ελλάδα. Ευχαριστώ το Προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου».

Όπως είπε ο κ. Δεπόλας, η κόρη του ήταν τυχερή καθώς μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι «που απορρόφησε όλη την έκρηξη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Kemal Aslan