Skip to main content

Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε από την πλευρά του την Άγκυρα ότι άνοιξε και πάλι τα σύνορά της.

Η Τουρκία απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, κατηγορώντας παράλληλα την Αθήνα για «παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χθες, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ, δήλωσε πως η «Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορά της».

Ο κ. Μπορέλ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την καστάσταση στην περιοχή και τον βαθμό ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων, προσθέτονας επίσης πως είναι καθήκον του να επισκέπτεται την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο, στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και τις εξαγγελίες της Τουρκίας για διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε από την πλευρά του την Άγκυρα ότι άνοιξε και πάλι τα σύνορά της για να αφήσει να περάσουν μετανάστες και δήλωσε πως η τουρκική ακτοφυλακή «συνοδεύει σκάφη φορτωμένα με μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά».

Οι δηλώσεις αυτές «είναι ένα νέο παράδειγμα των προσπαθειών που αναπτύσσονται από την Ελλάδα για να καλύψει τις παραβιάσεις της των δικαιωμάτων του ανθρώπου και τα εγκλήματά της (...) Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι συνεργός», υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Ακσόι.

«Καλούμε την Ε.Ε. και την Ελλάδα να σεβαστούν τα δικαιώματα των μεταναστών αντί να διατυπώνουν κατηγορίες εναντίον της χώρας μας», πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.