Skip to main content

Τουρκία: Πάνω από 40.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Την περασμένη Δευτέρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων, μεταξύ άλλων την επαναφορά ολικού λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα.

Η Τουρκία κατέγραψε 42.308 κρούσματα του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.

Από τις αρχές του Μαρτίου όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας καταγράφεται μια διαρκής ανοδική πορεία του αριθμού νέων μολύνσεων.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων, μεταξύ άλλων την επαναφορά ολικού λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που φέτος ξεκινά στις 13 Απριλίου, θα απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι συναθροίσεις για τα παραδοσιακά γεύματα σαχούρ (πριν από το ξημέρωμα) και ιφτάρ (μετά τη δύση του ηλίου). Επίσης, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη χώρα.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 3,4 εκατομμύρια, βάσει των επίσημων στοιχείων. Ο αριθμός των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθε σε 179, με τον απολογισμό των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στους 31.892.