Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 288 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ Η ΧΕΛΙΝ ΜΠΟΛΕΚ

Την απεργία πείνας είχε ξεκινήσει με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του συγκροτήματός της - Το μήνυμα του Τσίπρα.

Πέθανε έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας η 28χρονη τραγουδίστρια στην Τουρκία, Χελίν Μπολέκ μέλος της αριστερής μουσικής κολεκτίβας Grup Yorum.

Την απεργία πείνας είχε ξεκινήσει με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του συγκροτήματος.

Η Μπολέκ ήταν 28 ετών και ήταν το ένα από τα δύο μέλη της κολεκτίβας που πραγματοποιούσε απεργία πείνας, με τον Ιμπραχίμ Γκοκτσέκ να συνεχίζει.

Στον θάνατο της Τουρκάλας τραγουδίστριας αναφέρεται με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανάρτηση αναφέρει:

«Θρηνούμε την Χελίν Μπολέκ που έφυγε χθες από τη ζωή, στα 28 της χρόνια, έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα μέλη του συγκροτήματός της, Grup Yorum, που βρίσκονται στην φυλακή.

Κανένας όμως δεν μπορεί να φιμώσει ανθρώπους σαν την Μπολέκ, όταν είναι αποφασισμένοι να τραγουδάνε με τη φωνή της ψυχής τους για ελευθερία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Σήμερα που όλη η υφήλιος δοκιμάζεται σκληρά -μαζί και ο τουρκικός λαός- οι αξίες αυτές είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Η Χελίν Μπολέκ είναι η κοπέλα με τα λευκά στο βίντεο, κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος σε ανοιχτό γήπεδο, όπου τραγουδά στα Τουρκικά το Bella Ciao. Σήμερα οι στίχοι του τραγουδιού, της ανήκουν».

Φωτογραφία: ΑΠΕ


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ