Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 17 ΞΕΝΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ISIS

Τα 17 άτομα, οι εθνικότητες των οποίων δεν έχουν προσδιοριστεί, συνελήφθησαν στην Άγκυρα και έχουν οδηγηθεί στα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 17 υπηκόους άλλων χωρών, που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 17 άτομα, οι εθνικότητες των οποίων δεν έχουν προσδιοριστεί, συνελήφθησαν στην Άγκυρα και έχουν οδηγηθεί στα κεντρικά της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας προκειμένου να ανακριθούν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μετά τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής στη Συρία, στα τέλη Οκτωβρίου, η Τουρκία ενέτεινε τις επιχειρήσεις στο έδαφός της εναντίον προσώπων που βαρύνονται με υποψίες για σχέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν αυτήν την εβδομάδα μια αδελφή του Μπαγκντάντι, ενώ ανακοίνωσαν ότι μια σύζυγός του είχε συλληφθεί τον περασμένο χρόνο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το περιβάλλον του Μπαγκντάντι προσπαθούσε να μεταβεί στην Τουρκία και ότι οι συλλήψεις πολλαπλασιάζονται.

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι "13 μέλη του στενότερου περιβάλλοντος" του Μπαγκντάντι κρατούνται αυτή τη στιγμή από την Τουρκία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ