Skip to main content

Τουρκικά ΜΜΕ για Σακελλαροπούλου: Δικό μας έδαφος το Αγαθονήσι

Απίστευτη πρόκληση από τον τουρκικό τύπο με αναφορά στη σημερινή επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Λειψούς και Αγαθονήσι.

Ένα προς ένα τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται με την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Αγαθονήσι και Λειψούς.

Από την Yeni Safak μέχρι την Sozsu, τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για τουρκικά εδάφη υπό ελληνική κατοχή και με ακριβώς το ίδιο κείμενο γράφουν: «Πρόκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε τη νήσο Εssek ( Αγαθονήσι) που ανήκει στο νομό Αϊδινίου! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος».

Θερμή υποδοχή στους Λειψούς

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τους Λειψούς, όπου συνάντησε τα 100 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία και συζήτησε μαζί τους για την καθημερινότητα στο ακριτικό νησί.

Επισκέφθηκε επίσης το οινοποιείο και το τυροκομείο του νησιού και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους.

Στη συνέχεια μετέβη στο σκάφος Aegean Explorer του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» όπου ενημερώθηκε για τη δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής του Αιγαίου. Κατά την παραμονή της στο νησί, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Λειψών από τον δήμαρχο. Όπως είπε μεταξύ άλλων από τους Λειψούς έχει όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Η κα Σακελλαροπούλου αποθέωσε τους κατοίκους για τις οικολογικές τους ευαισθησίες αφού ο δήμος των Λειψών είναι ανάμεσα στους δήμους της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης.

«Με συγκινεί η βαθιά σας σχέση με τη γη και τη θάλασσα. Δεν παρατήσατε τα χωράφια σας ακαλλιέργητα, δεν αφήσατε τις βάρκες σας δεμένες, δεν εγκαταλείψατε την κτηνοτροφία. Σε αυτή την ακριτική γωνιά του Αιγαίου μας, γίνατε κι εσείς πολυμήχανοι Οδυσσείς, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές φυσικές συνθήκες του νησιού και την παραγωγική του παράδοση. Έχετε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τυροκομική μονάδα, ένα οινοποιείο-πρότυπο, με βραβευμένο μάλιστα κρασί, από τη σπάνια ποικιλία των αμπελώνων του. Και κυρίως έχετε σχολείο, γυμνάσιο-λύκειο, δημοτικό και νηπιαγωγείο, δασκάλους με μεράκι, παιδιά διψασμένα για γνώση, που προχωρούν και αριστεύουν», είπε η Πρόεδρος.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Αγαθονήσι και από εκεί έστειλε μήνυμα στην Τουρκία που μάλλον ενόχλησε πολύ τους γείτονές μας.