Skip to main content

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Άγκυρα μεταφέρει τανκς από τη Συρία στην Αδριανούπολη

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν εικόνες και βίντεο από τη φερόμενη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία στα σύνορα με την Ελλάδα.

Την είδηση πως η Τουρκία μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία στον Έβρο μεταδίδουν η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberler και το ιδιωτικό πρακτορείο ΙΗΑ, δημοσιεύοντας παράλληλα εικόνες και βίντεο από τη φερόμενη αυτή μεταφορά.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα σήμερα ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Συρίας, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Πάντως, δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το newsmoney.gr, κάνουν λόγο για την πιθανότητα να πρόκειται για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία.

«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», αναφέρει το άρθρο.

«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ» προστίθεται.