Skip to main content

Ακραία σενάρια με... πυρηνικά από το τουρκικό CNN: «Η Κρήτη πιθανό σημείο σύγκρουσης»(vid)

Για στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών κάνει λόγο το CNN Turk και εξετάζει το σενάριο «πιθανού σημείου σύγκρουσης» στην Κρήτη.

Προκλητικά είναι για μία ακόμα φορά τα τουρκικά ΜΜΕ σε βάρος της Ελλάδας. Αυτήν τη φορά έχουν θέσει στο επίκεντρο το νησί της Κρήτης, εκφράζοντας ακραία σενάρια. Το CNN Turk κάνει λόγο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί, ενώ Τούρκοι αναλυτές τραβούν περαιτέρω το σχοινί δείχνοντας την ως πιθανό σημείο σύγκρουσης, καθώς βρίσκεται πάνω στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

«Ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ, όπως μεταφέρει το ΣΚΑΪ.

Αυτός με τη σειρά του απαντά πως «πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».

Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα- ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».