Skip to main content

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνελήφθη η ανιψιά του Γκιουλέν ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως «10 ύποπτοι που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν από τα συνοριακά στρατεύματα».

Στη σύλληψη της ανιψιάς του Φετουλάχ Γκιουλέν προχώρησαν οι Αρχές της Τουρκίας, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ της χώρας.

Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» μετέδωσε την είδηση ως έκτακτη, αναφέροντας ότι η ανιψιά του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτη, συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι συνελήφθησαν 10 άτομα συνολικά και ότι «μια από αυτούς ήταν η Sümeyye Gülen, ανιψιά του αρχηγού των τρομοκρατών Φετουλάχ Γκιουλέν».

Η «Yeni Safak» δημοσίευσε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τη σύλληψη, η οποία αναφέρει:

«10 ύποπτοι που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν από τα συνοριακά στρατεύματα. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO και μια από αυτούς ήταν η Sümeyye Gülen, ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Ποιος είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι Τούρκος πρώην ιμάμης και πρώην πνευματικός καθοδηγητής του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν τον έχει κατονομάσει ευθέως ως τον άνθρωπο πίσω από το πραξικόπημα ενώ εδώ και καιρό ήταν ο υπ' αριθμόν 1 «εσωτερικός εχθρός» του Τούρκου προέδρου.

Οι σχέσεις του με τον Ερντογάν κλονίστηκαν το 2013 όταν ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Γκιουλέν ότι εκείνος είχε υποκινήσει τις έρευνες για διαφθορά οι οποίες στοχοποίησαν και ενέπλεξαν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Γκιουλέν βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών της χώρας με την κατηγορία ότι ηγείται τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σήμερα, ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει σε μια απομονωμένη περιοχή στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και φυλάσσεται κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της στοχοποίησής του από την τουρκική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε ζητήσει την έκδοσή του από τις ΗΠΑ, κάτι που ωστόσο δεν έχει συμβεί.