Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
x

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Μαζί με τον Ακάρ την περιοχή επισκέπτονται και διοικητές του τουρκικού στρατού για να επιθεωρήσουν τις τουρκικές δυνάμεις στη συνοριακή περιοχή.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έφθασε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Μαζί με τον Ακάρ την περιοχή επισκέπτονται και διοικητές του τουρκικού στρατού για να επιθεωρήσουν τις τουρκικές δυνάμεις στη συνοριακή περιοχή.

Οι πληροφορίες προέρχονται πάντα από τουρκικές πηγές, σύμφωνα με το skai.gr.

Ο Tούρκος υπουργός Αμυνας, ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Αγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Ωστόσο επανέλαβε, την πάγια θέση της Άγκυρας ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου", στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ