Skip to main content

Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον: Το Oruc Reis άρχισε έρευνες

Τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ: Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της

Στην ανακοίνωση ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis - που μέχρι τώρα βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας - ξεκίνησε σεισμικές έρευνες προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. 

«Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της», τονίζει στην ανάρτησή της στο Twitter η τουρκική πρεσβεία. 

 

 

 

«Η Ελλάδα προσποιείται ότι αυτή η ερευνητική περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το Καστελόριζο» αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον χάρτη του marinetraffic.com, τουλάχιστον έως τις 20:47 το βράδυ του Σαββάτου, το σκάφος βρισκόταν ακόμα στην Αττάλεια.