Skip to main content

Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Χαλκιδική

Την επιθυμία να προχωρήσει η Τουρκία σε επενδύσεις στη Χαλκιδική εξέφρασε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον δήμαρχο Πολυγύρου.

 

Την επιθυμία να προχωρήσει η Τουρκία σε επενδύσεις στη Χαλκιδική, οι οποίες θα προσελκύσουν τουρίστες από τη γειτονική χώρα, εξέφρασε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο.
 
Ο κ. Ζωγράφος, από την πλευρά του, χαιρέτισε τη διάθεση του Τούρκου προξένου, τονίζοντας πως σύντομα θα είναι έτοιμες οι προτάσεις ώστε να εφαρμοστεί από κοινού ένα σχέδιο δράσης προς όφελος της Χαλκιδικής.
 
 «Η προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας δεν επαφίεται στην κεντρική εξουσία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δρα σε όλους τους τομείς όπως και για την ανάπτυξη - βελτίωση του τουριστικού τομέα. Χαιρετίζουμε τη διάθεση, που έδειξε σήμερα ο Τούρκος Πρόξενος, για επενδύσεις στην περιοχή μας με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τη γείτονα χώρα. Σε προσεχή μας συνάντηση θα έχουμε έτοιμες τις προτάσεις μας έτσι ώστε να ετοιμάσουμε από κοινού ένα σχέδιο δράσης ευελπιστώντας πως σύντομα θα έχουμε και αποτελέσματα προς όφελος της περιοχής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πολυγύρου.