Skip to main content

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες

Επιβεβαιώθηκε από τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες, αναφέρει το υπουργείο.

Με επίθεση κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης απαντά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην οριστική απόφαση του ΣτΕ για χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Ελλάδα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι με την απόφαση αυτή «επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες».

Η ανακοίνωση:

«Το Ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, χορήγησε άσυλο στον πραξικοπηματία Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί.

Ως εκ τούτου, επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την απόφαση που προσβάλλει βαθιά τη συνείδηση του τουρκικού έθνους.

Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφύγει να επαναλάβει τα ίδια λάθη λαμβάνοντας παρόμοιες μεροληπτικές αποφάσεις στο μέλλον».