Skip to main content

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα εξόντωνε Τούρκους και μουσουλμάνους

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση κατηγορεί την Ελλάδα ότι πάντοτε τάσσεται κατά της Τουρκίας.

Κλιμακώνει τις απειλές της η Τουρκία κατά της Ελλάδας, με φόντο την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση κατηγορεί την Ελλάδα ότι πάντοτε τάσσεται κατά της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Ελλάδα εξόντωνε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, «τις ίδιες απάνθρωπες πρακτικές εφαρμόζει και σήμερα στη μειονότητα στη δυτική Θράκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς κύκλους προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας αβάσιμες απόψεις τους και τους ισχυρισμούς τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ τα βασανιστήρια της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας, και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Την καλούμε να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.

Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται».