Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Αντέδρασε μετά από δύο ημέρες η Άγκυρα στο σχόλιο της ελληνικής πλευράς για τη νέα αδιανόητη εθνικιστική έξαρση του Τούρκου προέδρου.

Τη δυσαρέσκεια του για την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών (δείτε εδώ) στο εθνικιστικό κρεσέντο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε το αντίστοιχο τουρκικό υπουργείο.

Ο εκπρόσωπός του, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει μάλιστα «εξαιρετικά ατυχή» την ανακοίνωση της Αθήνας υποστηρίζοντας ότι «δεν συνάδει επ' ουδενί με τις σχέσεις καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε».

Στην προεκλογική ομιλία του την Κυριακή ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: «Σμύρνη!Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας». Και συνέχισε αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Η Ελλάδα είχε εισβάλει και προσπάθησε να καταλάβει την Ανατολία και ο στρατός της προκάλεσε καταστροφές και γι' αυτό το λόγο είχε καταβάλει αποζημιώσεις στην Τουρκία. Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά ατυχής καθώς δεν συνάδει επ’ ουδενί με το κλίμα εμπιστοσύνης και τις σχέσεις καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ