Skip to main content

Τουρκικός στρατός μετακινείται ήδη προς Λιβύη, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν

Τουρκικές στρατιωτικές μονάδες μετακινούνται ήδη προς τη Λιβύη, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του Φάγιεζ αλ Σάρατζ, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κανάλι CNN Turk.

«Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu. «Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης», πρόσθεσε. Σύμφωνα με το Reuters, η Άγκυρα στέλνει επίσης στην Τρίπολη υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Την Πέμπτη η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την πρόταση νόμου για την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη για διάστημα ενός έτους, προκειμένου να στηριχθεί η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη.

Η λιβυκή Bουλή των Aντιπροσώπων ωστόσο που ελέγχεται από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ψήφισε χθες την ακύρωση της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη και της Τουρκίας. Παράλληλα,ψήφισε ομόφωνα να κόψει τους δεσμούς με την Τουρκία και να κλείσει τις πρεσβείες στις δύο χώρες.