Skip to main content

Τούρκοι επιχειρηματίες στο ΕΒΕΘ

Η επικείμενη διοργάνωση του ελληνοτουρκικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αδριανούπολη, στις 17-18 Ιουνίου 2010, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατ
Η επικείμενη διοργάνωση του ελληνοτουρκικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αδριανούπολη, στις 17-18 Ιουνίου 2010, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος με τον Selim Egeli, μέλος ΔΣ του DEIK (συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Τουρκίας), τον Mustafa Yardimci, μέλος ΔΣ του TOBB (Ένωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας), την Aysegul Arican, περιφερειακή συντονίστρια του DEIK, τον Huseyin Siragezen, νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, τον κ. Απικιάν, πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και την κ. Αίνη Μιχαηλίδου.

Όπως, μεταξύ άλλων, τονίστηκε, το συνέδριο «Τουρκία-Ελλάδα Περιφερειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ» στοχεύει στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών συνεργασιών μέσω της διοργάνωσης επιχειρηματικών επαφών που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Μέχρι στιγμής έχει καταρτισθεί ένα προσχέδιο του προγράμματος, προκειμένου οι συνεργαζόμενοι φορείς (DEIK, ΣΕΒ, ΚΕΕΕ) να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους και να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπακατσέλος ανέφερε ότι το ΕΒΕΘ αποτελεί τον πρώτο ελληνικό επιχειρηματικό φορέα που πίστεψε και στήριξε έμπρακτα την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών συνεργασιών ήδη από το 1999 με υποδοχή και διοργάνωση σειράς επιχειρηματικών αποστολών, τη διοργάνωση εκθέσεων, την υπογραφή σειράς συμφωνητικών με επιμελητήρια της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Προύσα), αλλά και συνεργασίας με τουρκικά επιμελητήρια στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ως εκ τούτου διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της προσπάθειας από το ΕΒΕΘ είναι δεδομένη, αλλά χρειάζεται να υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Egeli εξέφρασε την πρόθεσή του να καθιερώσει το φόρουμ ως ετήσιο γεγονός και ο κ. Μπακατσέλος πρότεινε τη Θεσσαλονίκη ως τη πόλη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη δεύτερη διοργάνωση το 2011.