Skip to main content

Τούρκος ΓΕΕΘΑ: Κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί

Έλληνας και Τούρκος ΓΕΕΘΑ ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Τηλεφωνική επικοινωνία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στην Αδριανούπολη είχαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, συνομίλησε τουλάχιστον δύο φορές με τον Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος επιτελάρχης μάλιστα, φέρεται να δεσμεύτηκε στον Ελληνα ομόλογό του πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό, οι δύο στρατιωτικοί.

Μάλιστα, υπάρχουν οι ελπίδες ότι οι δύο Έλληνες θα επιστρέψουν στα μέσα της εβδομάδας στην Ελλάδα καθώς παρήλθε το Αυτόφωρο και δεν τους αποδόθηκε τελικώς κατηγορία για απόπειρα κατασκοπείας, παρά μόνο εκείνη για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής».

Οι πηγές του Πενταγώνου αναφέρουν ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε χωρίς βία, ενώ τους επετράπη να τηλεφωνήσουν από τα κινητά τους στις μονάδες τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο Ελληνες κρατούνται στις κλειστές φυλακές Ανδριανούπολης, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και δεν μπορούν να κρατηθούν σε δικό τους χώρο -διαφορετικά, θα είχαν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.