Skip to main content

Τούρκος ΥΠΕΞ: Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η ένταση με τη Ρωσία

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, αμέσως μετά την κατάρριψη, και, όπως είπε, ακόμη περιμένει επιβεβαίωση

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια λύση προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία, υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σήμερα από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

«Δεν θέλω κλιμάκωση της έντασης με την Ρωσία. Το σημαντικό ζήτημα είναι να βρεθεί μια λύση», υπογράμμισε ο κ. Τσαβούσογλου και πρόσθεσε πως περιμένει ακόμη τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ να επιβεβαιώσει το αίτημα για συνάντηση που του έχει απευθύνει.

Πάντως, νωρίτερα την Τετάρτη και σε δηλώσεις του από την Λευκωσία, ο κ. Λαβρόφ αποκάλυψε πως θα αποδεχθεί το αίτημα της Άγκυρας και θα συναντήσει τον κ. Τσαβούσογλου για να δει τι έχει να του πει.

«Την επόμενη μέρα του συμβάντος είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο μου και δεν άκουσα κάτι άλλο εκτός από όσα είπε ήδη η Τουρκία. Δικαιολογίες. Τώρα η Τουρκία είναι συνεπής στο να ζητά μια προσωπική συζήτηση, στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ δεν θα αρνηθούμε αυτή την πρόταση, θα ακούσουμε τι θέλει να πει ο Τούρκος ΥΠΕΞ», είπε χαρακτηριστικά.

Εαν τελικά συμφωνηθεί, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα,στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, στο Βελιγράδι.