Skip to main content

Τους 9.815 έφτασαν συνολικά οι επισκέπτες σε Philoxenia και Polis

Στη Philoxenia καταγράφηκε σημαντική αύξηση των εμπορικών επισκεπτών κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του τουριστικού κλάδου για την έκθεση

Σε 9.815 ανήλθαν συνολικά οι επισκέπτες των εκθέσεων Philoxenia και Polis που διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την 29η Philoxenia επισκέφθηκαν 7.856 άτομα, ενώ τις πύλες της 9ης Polis πέρασαν 1.959 άτομα.

Πέραν των εμπορικών επισκεπτών, που ανήλθαν σε 3.848 άτομα και στις δύο εκθέσεις, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση και των απλών επισκεπτών, που έσπευσαν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τουριστικό και τον αυτοδιοικητικό κλάδο.

Για του λόγου το αληθές ο αριθμός των απλών επισκεπτών και στις δύο εκθέσεις ανήλθε σε 5.548 άτομα. Οι δε εκπρόσωποι του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν 419.

Συγκεκριμένα, στη Philoxenia καταγράφηκε σημαντική αύξηση των εμπορικών επισκεπτών κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του τουριστικού κλάδου για την έκθεση, αλλά και την προοπτική να καταστεί σημείο αναφοράς για τον τουρισμό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Άλλωστε οι 100 ξένοι hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) που επισκέφθηκαν την έκθεση, πραγματοποίησαν περισσότερα από 1.300 «ραντεβού» με ελληνικές επιχειρήσεις.  

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και το ενδιαφέρον για τα συνέδρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων.

Tο συνέδριο «Δημιουργικές πόλεις: Συνδυάζοντας την καινοτομία με την βιώσιμη ανάπτυξη» που διοργάνωσαν η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την OTS στο πλαίσιο της Polis, το συνέδριο του ΥΜΑΘ και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με θέμα «Μακεδονία-Θράκη: Τόποι Αγίων, Τόποι Προσκυνητών», αλλά και το συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας Θράκης με θέμα «Ο ρόλος των νέων αγορών στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού», που διοργανώθηκαν αμφότερα στο πλαίσιο της Philoxenia, ανέπτυξαν σημαντικούς προβληματισμούς για την αυτοδιοίκηση και τον τουρισμό.

Με τη λήξη των εκθέσεων, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo απένειμε σε 14 περίπτερα βραβεία καλύτερης συμμετοχής, με κριτήριο την ολοκληρωμένη, λειτουργική και αισθητικά άψογη οργάνωσή τους, αλλά και αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής σε όλους τους εκθέτες.

Τα βραβεία καλύτερης συμμετοχής έλαβαν στη Philoxenia οι: ξενοδοχείο Makedonia Palace, λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Egyptian Tourist Authority, Qatar Airways, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Credor E.C.B.C., Meli Tours, δήμος Σοφάδων, ΜΕΞΥΛ, Πελοπόννησος ΑΕ-Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ. Στην Polis βραβεία καλύτερης συμμετοχής έλαβαν οι: OTS AE, δήμος Βοΐου και Παρκοτεχνική ΑΕ.