Skip to main content

Τους υπόγειους κάδους επιθεώρησε ο Ζέρβας: Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά

Οι συγκεκριμένοι κάδοι έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τους συμβατικούς, ενώ διαθέτουν αισθητήρες, που θα στέλνουν σήμα στην υπηρεσία ότι γέμισαν.

Την τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη επιθεώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκο Ζεϊμπέκη.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τους συμβατικούς, ενώ διαθέτουν αισθητήρες, που θα στέλνουν σήμα στην υπηρεσία ότι γέμισαν. Συνολικά στην πόλη θα τοποθετηθούν 59 κάδοι χωρητικότητας 2,9 τόνων, τα απορρίμματα των οποίων θα περισυλλέγουν συμβατικά απορριμματοφόρα που θα διαθέτουν ειδικό γερανό στο πίσω μέρος τους

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν και σε λιγότερο από έναν χρόνο δημοπρατήσαμε και εγκαταστήσαμε τους πρώτους υπόγειους κάδους», δήλωσε ο κ. Ζέρβας ο οποίος έκανε λόγο για μια εικόνα που σε μια ευρωπαϊκή πόλη είναι αυτονόητη.

Όπως ανέφερε, σε τρεις μήνες αντίστοιχοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία αρχικά του κέντρου της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, την Ερμού,την πλατεία Χρηματιστηρίου και τα Λαδάδικα και στη συνέχεια περιφερειακά.

«Έχω πει ότι εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά. Και ό,τι υποσχόμαστε θα το κάνουμε και θα το κάνουμε σωστά. Η Θεσσαλονίκη πλέον δεν θα είναι η πόλη των χαμένων ευκαιριών, της κουβέντας, της διαβούλευσης», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή. Εκπληρώνουμε ένα όνειρο των δημοτών και της διοίκησης», είπε από την πλευρά του σχολίασε ο Νίκος Ζεϊμπέκης, υπεθυμίζοντας πως το έργο ξεκίνησε στο παρελθόν δυο φορές, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Στελέχη της αναδόχου εταιρείας χάρισαν στον δήμαρχο μια πλακέτα με ένα απορριμματοφόρο που σηκώνει υπόγειο κάδο.