Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Οι προπηλακισμοί και οι εκφοβισμοί έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού και δεν θα γίνουν ανεκτά στην πόλη μας, τονίζει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό σε Δημοτικό Σχολείο Ικονίου, στη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης, με θέμα την υποδοχή 25 προσφυγόπουλων τον Φεβρουάριο», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο δήμος Περάματος.

«Η Χρυσή Αυγή με ψευδείς φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί μεταδοτικών ασθενειών αυτών των παιδιών, δημιούργησε ανησυχία σε μερίδα γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν πολλαπλά εμβολιαστεί, τόσο στην Πρώτη Υποδοχή, όσο και στο Κέντρο Φιλοξενίας, έχοντας ιατρική παρακολούθηση σε μόνιμη βάση», αναφέρει ο δήμος και προσθέτει ότι «οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί, έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού, ξενοφοβίας, και δεν θα γίνουν ανεκτά στην πόλη μας».

Ο δήμος συνυπογράφει παράλληλα το κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, που σε σχετική ανακοίνωσή του καλεί τους Συλλόγους Γονέων και τους Εκπαιδευτικών, να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο.

Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και ο δήμος θα συμβάλει σε αυτό.

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος για τα προσφυγόπουλα

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται στο Πέραμα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Γονείς και κάτοικοι, που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, έχοντας κατακλύσει την αίθουσα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήλθαν σε μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ