Skip to main content

Τουσκ: Brexit σημαίνει πραγματικό τέλος της βρετανικής αυτοκρατορίας

Η Βρετανία εξακολουθεί να μην προτείνει υποψήφιο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα τον Δεκέμβριο.

«Το Brexit θα σημάνει το πραγματικό τέλος της βρετανικής αυτοκρατορίας», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καλώντας τους Βρετανούς ψηφοφόρους να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα κατά της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παρέμβαση του Ντόναλτ Τουσκ, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του τον επόμενο μήνα έπειτα από πέντε χρόνια, πραγματοποιείται ενόσω ανεβαίνουν οι τόνοι στην προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία, εν όψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

«Η Βρετανία θα καταστεί παίκτης δευτέρας διαλογής», προειδοποίησε για μία ακόμη φορά ο Τουσκ, ο οποίος έχει και στο παρελθόν εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις του για το Brexit και τους πολιτικούς που το προωθούν.

Στο μεταξύ, η Βρετανία εξακολουθεί να μην προτείνει υποψήφιο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα τον Δεκέμβριο εφόσον εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η βρετανική κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στη νέα πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία την ενημερώνει ότι δεν θα διορίσει Ευρωπαίο επίτροπο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία.