Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
x

ΤΟΥΣΚ: ΚΙΝΑ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Ο Τουσκ πρόσθεσε από την Κίνα όπου βρίσκεται ότι υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το ξέσπασμα συγκρούσεων και το χάος στο πεδίο του εμπορίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν καθήκον να μην αρχίζουν εμπορικούς πολέμους και κάλεσε τις κυβερνήσεις των τριών χωρών να συμβάλλουν στη διαδικασία με σκοπό να αναμορφωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Ο Τουσκ πρόσθεσε ότι υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το ξέσπασμα συγκρούσεων και το χάος στο πεδίο του εμπορίου.

«Ευρώπη και Κίνα, Αμερική και Ρωσία είναι από κοινού υπεύθυνοι για τη βελτίωση της παγκόσμιας τάξης, όχι για την καταστροφή της» τόνισε ο Τουσκ και συμπλήρωσε: «Ελπίζω αυτό το μήνυμα να φτάσει στο Ελσίνκι».

Σημειώνεται πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη πρώτη Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν στη φινλανδική πρωτεύουσα.

Ο Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ βρίσκονται στο Πεκίνο για την ετήσια σύνοδο ΕΕ-Κίνας, επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας. Από πλευράς Κίνας, επικεφαλής της αντιπροσωπείας έχει τεθεί ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ