Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΤΟΞΙΚΟΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος, όπως αποτυπώθηκε με καθαρό τρόπο στις κάλπες, ακόμα και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Γράφει ο Σαλονικιός

Το είδαμε να συμβαίνει κατά κόρον στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι οι οποίοι είχαν τη στήριξη, άμεση ή και έμμεση, του ΣΥΡΙΖΑ να αποτυγχάνουν, με ελάχιστες μόνον εξαιρέσεις. Η κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος, όπως αποτυπώθηκε με καθαρό τρόπο στην ευρωκάλπη, συμπαρέσυρε και όσους συσχετίστηκαν μαζί του, στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Όμως, αυτό συνέβη και αλλού. Για παράδειγμα δείτε τι έγινε στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πρύτανης εξελέγη ο Νίκος Παπαϊωάννου ο οποίος, ως γνωστόν, πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Ο αντίπαλός του, ο απερχόμενος αντιπρύτανης Θόδωρος Λαόπουλος δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε όμως τη διακριτική στήριξή του καθώς το κυβερνών κόμμα δεν διέθετε στέλεχος ικανό να διεκδικήσει το αξίωμα του πρύτανη. Όπως φάνηκε, όμως, ακόμη και αυτή η διακριτική στήριξη του στοίχισε και για πολλούς ήταν ένας από τους λόγους (φυσικά όχι ο αποκλειστικός) που έχασε τις εκλογές.

Την ίδια τύχη είχαν όμως και οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις που έτυχαν της ανοιχτής ή έστω διακριτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως με ενημέρωσε πηγή μου, το κυβερνών κόμμα παρείχε στήριξη κυρίως στον πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Παναγιώτη Πρίνο ο οποίος δεν τα πήγε και πολύ καλά καθώς κατετάγη όγδοος σε ύνολο έντεκα υποψηφίων, εκ των οποίων εξελέγησαν οι τέσσερις. Μερική στήριξη εκ μέρους των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε και προς την Αγγελική Κοιλιάρη, πρόεδρο του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας η οποία επίσης δεν τα πήγε καλά, αλλά και προς την καθηγήτρια Ιατρικής Μαρία Αλμπάνη η οποία δεν τα πήγε άσχημα, καθώς κατετάγη έκτη.

Αντιθέτως, εκτός του πρύτανη, από τους τέσσερις εκλεγέντες αντιπρυτάνεις οι δύο πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τον καθηγητή Χημείας Ανδρέα Γιαννακουδάκη ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρύτανης και παλαιότερα (2006-2010) και για τον Στράτο Στυλιαννίδη, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης ο οποίος είναι και σύζυγος της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη.

Όπως, πάντως, μου επισήμανε μέλος της απερχόμενης πρυτανείας η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο μοναδικός λόγος που οι καθηγητές τους οποίους στήριξε δεν τα κατάφεραν. «Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι η θητεία Μυλόπουλου η οποία έχει μείνει αλησμόνητη στην κοινότητα του ΑΠΘ…».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ