Skip to main content

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόβλημα του συστήματος η προμήθεια των 5 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω συστημικού προβλήματος χρεώθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προμήθεια 5 ευρώ σε κάποιους χρήστες του e-banking.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς από χρήστες του e-banking της τράπεζας Πειραιώς όταν διαπίστωσαν ότι έχουν χρεωθεί προμήθεια 5 ευρώ, με την αιτιολογία ΠΑΓΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ WINBANK.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο περί συστημικού προβλήματος που αφορά μικρή μερίδα πελατών. Η τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε αντιλογισμό της σχετικής χρέωσης και τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς.

Η τράπεζα, μέσω των social media, ανακοίνωσε ότι αφορούσε εκ παραδρομής λάθος και ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της. «Oι χρεώσεις 5€ που πραγματοποιήθηκαν σε λογαριασμούς μικρού αριθμού πελατών, έγιναν εκ παραδρομής και η Τράπεζα προχωρεί άμεσα σε αντιλογισμούς. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και παραμένουμε στη διάθεση των πελατών μας», αναφέρεται στην ενημέρωση.

Στο θέμα αναφέρθηκε με tweet του και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά πως  «ως προς αυτό, ερευνήθηκε και από εμένα και από τις υπηρεσίες μας. Επρόκειτο περί λάθους του συστήματος θα υπάρξει αντιλογισμός του ποσού άμεσα σε όσους υπήρξε χρέωση και δεν θα υπάρχει καμμία νέα επιπλέον χρέωση».