Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ: ΝΕΚΡΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΔΥΤΕΣ

Οι δύο άτυχοι δύτες εντοπίστηκαν νεκροί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, σε βάθος 50 μέτρων, σε σπηλιά με διάμετρο ενός μέτρου.

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση των δύο δυτών 65 και 30 ετών, με καταγωγή από την Τσεχία και το Ιράν, αντίστοιχα, οι οποίοι αγνοούνταν στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, οι δύο άτυχοι δύτες εντοπίστηκαν νεκροί, το μεσημέρι της Κυριακής, από άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή Σωκάστρου, δυτικά Καρπάθου.

Τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν σε βάθος 50 μέτρων, σε σπηλιά με διάμετρο ενός μέτρου. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ανάσυρσης των σορών.

Οι δύο άνδρες είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 50 μέτρων και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Ένας ακόμη φίλος τους, τσεχικής καταγωγής, που βούτηξε μαζί τους, είχε αναφέρει χθες, Σάββατο, ότι ρεύματα και θολούρα στο βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους άλλους δύο δύτες.

Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν καλές.

Στο σημείο μετέβη και η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος, με ελικόπτερο του στρατού, που επιχείρησε για τον εντοπισμό των δυτών από το πρωί της Κυριακής. Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ