Skip to main content

Τραγωδία στη Σάρτη Χαλκιδικής: Τουρίστας πνίγηκε ανήμερα των γενεθλίων του

Ένας Ούγγρος 53χρονος πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σάρτης Χαλκιδικής το πρωί της Παρασκευής - Τι λέει στη Voria ο πρόεδρος της κοινότητας.

Ένας 53χρονος λουόμενος πνίγηκε ανήμερα των γενεθλίων του στη θαλάσσια περιοχή της Σάρτης Χαλκιδικής το πρωί της Παρασκευής.

Ο άτυχος Ούγγρος είχε έρθει στη Χαλκιδική ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου που έφερνε επισκέπτες από τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης στην περιοχή της Σάρτης.

Περίπου στις 10.00 το πρωί, ο άτυχος άνδρας πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σάρτης. Λουόμενοι που βρίσκονταν στο σημείο τον έβγαλαν στη στεριά. Εκεί, ιδιώτες ιατροί κατέβαλαν προσπάθειες για την ανάνηψή του, χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Σάρτης Μιχάλης Σπανός, «ο άτυχος άνδρας θα έφευγε αύριο με το λεωφορείο για την Ουγγαρία. Στο τραγικό αυτό περιστατικό ήταν μπροστά η μόλις 13χρονών κόρη του».

Ο ίδιος προσθέτει ότι τη στιγμή του περιστατικού ο ίδιος βρισκόταν λίγα μέτρα παραδίπλα, καθώς υπήρχε και άλλο περιστατικό τραυματισμού λουομένων. «Με είχαν καλέσει να πάω σε άλλο περιστατικό με δύο άτομα που χρειάζονταν οξυγόνο, που πλέον είναι καλά στην υγεία τους», σημείωσε.

Ο κ. Σπανός τονίζει ότι ναυαγωσόστης υπήρχε στο σημείο, όμως εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο πρώτο περιστατικό. Παράλληλα, επισημαίνει ότι υπήρχαν και ιδιώτες ιατροί αλλά και απιδινωτές.

Ο άτυχος 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Λιμεναρχείο Μαρμαρά. 

Να σημειωθεί ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες επιστροφής στην Ουγγαρία του 13χρονου κοριτσιού που έχασε τον πατέρα της.

*φωτογραφία αρχείου