Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ HOTSPOT ΣΤΗ ΘΗΒΑ: ΝΕΚΡΟ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ

Μετά το ξέσπασμα φωτιάς και τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν αργότερα, πρόσφυγες ανέσυραν από φλεγόμενο κτήριο νεκρό ένα εξάχρονο αγοράκι.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν περίπου στις 10 το βράδυ στη δομή μεταναστών της Θήβας, στην περιοχή Χαραϊντίνι, όταν ξέσπασε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε κτήριο που αποθηκεύονταν κουβέρτες και είδη ρουχισμού.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε δύναμη της πυροσβεστικής με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Με την άφιξη των πυροσβεστών και των αστυνομικών οι μετανάστες, σύμφωνα με το news247.gr, επιτέθηκαν μαζικά με βροχή από πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος των πυροσβεστών και των αστυνομικών αποτρέποντάς τους την είσοδο στον χώρο και την κατάσβεση.Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές στα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ πολλά αντικείμενα κατέληξαν και πάνω στους πυροσβέστες. Στο σημείο κλήθηκαν και έφτασαν ενισχύσεις της αστυνομίας που απώθησαν τους ταραξίες και μόνο τότε κατάφεραν να εισέλθουν οι πυροσβέστες εντός του χώρου, οι οποίοι εν μέσω πετροπολέμου κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά μόνο στο συγκεκριμένο κτήριο.

Ωστόσο, εκείνη την στιγμή ενημερώθηκαν από πρόσφυγες ότι από μόνοι τους είχαν ανασύρει από το φλεγόμενο κτήριο νεκρό ένα εξάχρονο αγοράκι (μέλος επταμελούς οικογένειας) το οποίο και φέρει εκτεταμένα εγκαύματα.

Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία για να διαπιστωθεί τι συνέβη, πώς και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε το παιδί εντός του φλεγόμενου κτηρίου και ποιοι έχουν ευθύνη για τα γεγονότα, ενώ από τις 11 το βράδυ και μετά αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο σημείο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ