Skip to main content

Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκρό μωρό από τη ζέστη στο αυτοκίνητο, το ξέχασε ο πατέρας του

Ένας πατέρας στη Γαλλία ξέχασε το 14 μηνών μωρό του στο κάθισμα του αυτοκινήτου και πήγε στη δουλειά, με αποτέλεσμα το παιδί να βρει φρικτό θάνατο.

Τραγωδία στη Γαλλία όπου οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες και ένας πατέρας ξέχασε το 14 μηνών μωρό του στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο.

Το παιδί βρέθηκε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο σε πάρκινγκ της εταιρείας αεροναυπηγικής Safran στο Bordes της νοτιοδυτικής Γαλλίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πατέρας του βρέφους το είχε πάρει μαζί του το πρωί ξεκινώντας από το σπίτι, με σκοπό να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Ωστόσο, ξέχασε να το αφήσει και ξέχασε ότι είχε το παιδί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Πάρκαρε το αυτοκίνητο στον καυτό ήλιο με το παιδί μέσα και ο μικρός βρήκε φρικτό θάνατο από τις αποπνικτικές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.

«Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι το μικρό παιδί πέθανε από ασφυξία και αφυδάτωση», γνωστοποίησε την Παρασκευή η εισαγγελέας Cecile Gensac, όπως μεταφέρει το iefimerida.

Θερμοκρασίες ρεκόρ και πυρκαγιές σάρωσαν τα νότια τμήματα της Γαλλίας αυτή την εβδομάδα, αλλά την ώρα του θανάτου του μωρού ο υδράργυρος είχε φτάσει περίπου τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Γαλλία: Σε σοκ οι γονείς, εισήχθησαν στο νοσοκομείο αφού βρήκαν νεκρό το μωρό τους σε αυτοκίνητο από θερμοπληξία

Η μητέρα του παιδιού σήμανε αρχικά συναγερμό όταν συνειδητοποίησε ότι το 14 μηνών παιδί της δεν είχε πάει στον παιδικό σταθμό αργά την Τετάρτη.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο όπου προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί γύρω στις 5 το απόγευμα.

«Κανείς δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο», δήλωσε ο εισαγγελέας κ. Gensac.

Η νεκροψία δεν έχει ακόμη καθορίσει τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού.

Οι γονείς του μωρού, κανένας από τους οποίους δεν έχει προηγούμενο ποινικό μητρώο, εισήχθησαν στο νοσοκομείο Pau αφού υπέστησαν «σοκ», όπως αναφέρθηκε.

Έχουν δημιουργηθεί μονάδες ψυχολογικής υποστήριξης για το προσωπικό του παιδικού σταθμού, ο οποίος φροντίζει περίπου 80 παιδιά.