Skip to main content

Τραγωδία με δύο νεκρούς μαθητές στη Σάμο-Τοίχος τους καταπλάκωσε μετά τον σεισμό

Τα δύο παιδιά, 17χρονοι μαθητές λυκείου, περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης μετά τον σεισμό που προκάλεσε την πτώση ενός τοιχίου.

Δύο παιδιά, μαθητές του λυκείου, καταπλακώθηκαν από τοιχίο αρκετή ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό 6,7 βαθμών στη Σάμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Χάρη Ζαβουδάκη, οι δύο μαθητές Λυκείου, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 17 ετών και 15 ετών, περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης προκειμένου να βγούν στην κεντρική πλατεία.

Εξαιτίας του σεισμού και αρκετή ώρα μετά όμως έπεσε ένα τοιχίο την ώρα που τα παιδιά περνούσαν από το σημείο. Το ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό, ενώ το ίδιο διαπιστώθηκε και για το δεύτερο μετά τον απεγκλωβισμό του.

Εν τω μεταξύ, ένα παιδί έχει τραυματιστεί από τον πολύ ισχυρό σεισμό στη Σάμο και μεταφέρεται στην Αθήνα με C-130. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για ένα κορίτσι 14 ετών που θα διακομισθεί στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Διαβάστε: Σάμος - Ζημιές σε κτήρια από το μεγάλο σεισμό - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Ο ισχυρός σεισμός ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμου. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί.

Ο σεισμός έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η πόλη της Σμύρνης έχει υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές με καταρρεύσεις πολυόροφων κτιρίων και μεγάλες ζημιές στις υποδομές (δείτε εδώ).

Πηγή φωτογραφίας: samos24