Skip to main content

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 8χρονο κοριτσάκι - Τι έγινε με το ΕΚΑΒ

Τον χαμό ενός κοριτσιού μόλις 8 ετών θρηνεί η Νέα Ραιδεστός - Έκανε περίπατο με άλλο παιδί και δύο ενήλικες όταν ξαφνικά κατέρρευσε

Τον αδόκητο χαμό ενός κοριτσιού 8 μόλις ετών θρηνεί η τοπική κοινότητα της Νέας Ραιδεστού του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το κοριτσάκι βγήκε χθες το απόγευμα στο χωριό για περίπατο μαζί με άλλο ένα παιδί, συνοδευόμενα από δύο ενήλικες. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το άτυχο κοριτσάκι κατέρρευσε. Όσοι ήταν κοντά του προσπάθησαν να το επαναφέρουν, ενώ τις προσπάθειες συνέδραμε και μία παιδίατρος χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στη Voria.gr, το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο, όμως, έφθασε στο σημείο δεν είχε απινιδωτή, και έτσι κλήθηκε δεύτερο. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι μέχρι να φθάσει στο σημείο το δεύτερο ασθενοφόρο είχαν περάσει περίπου 40 με 45 λεπτά.

Τις πληροφορίες αυτές διέψευσε το ΕΚΑΒ τονίζοντας ότι οι διασώστες του πρώτου ασθενοφόρου που έφθασε στο σημείο στις 16:39 (μόλις 13 λεπτά από τη διαβίβαση του σήματος) άμεσα πραγματοποίησαν Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και, χρησιμοποιώντας τον Απινιδωτή του οχήματος, χορήγησαν μία απινίδωση. Με την άφιξη της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του ΕΚΑΒ (2ο ασθενοφόρο) 10 λεπτά αργότερα, ο Ιατρός του ασθενοφόρου πραγματοποίησε το πρωτόκολλο εξειδικευμένης καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ALS) χορηγώντας στο κοριτσάκι αδρεναλίνη.

Το κοριτσάκι διεκομίσθη στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να το ανατάξουν χωρίς επιτυχία. Μάλιστα, μεταξύ των γιατρών βρισκόταν και καρδιοχειρουργός, συγγενικό πρόσωπο του άτυχου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το παιδί δεν είχε κάποιο γνωστό παθολογικό πρόβλημα.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει αύριο, Κυριακή.