Skip to main content

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια.

Οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος αλβανικής καταγωγής, που ζούσε σε κοντινό χωριό, ενώ υπάρχει ένας τραυματίας που φέρει εγκαύματα και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στην περιοχή έσπευσε βραχιονοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει άτομο από την κολόνα, ενώ μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου από στύλο ρεύματος στην περιοχή Γυμνό στον δήμο Ερέτριας Ευβοίας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα», έγραψε σε tweet η Πυροσβεστική.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής της ΠΥ Χαλκίδας, Αλιβερίου, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και δυνάμεις της αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο ο οποίος εκτελούσε εργασίες.

Σύμφωνα με το evima και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη, εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωσή του, έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στη μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε, αυτό με τη σειρά του έπεσε στους τρεις εργαζόμενους στην κολόνα. Τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000 volt, επιφέροντας ακαριαίο θάνατο. Δεν έχουμε ακόμα την εικόνα, γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία», είπε ο κ. Αδαμίδης.