Skip to main content

Τραγωδία στο Καϊμακτσαλάν: Nεκρoί ανασύρθηκαν οι δύο αγνοούμενοι

Ένας άνδρας 35 ετών και μια γυναίκα 25 ετών ανασύρθηκαν νεκροί μετά από πολύωρη επιχείρηση από χαράδρα 10-15 μέτρων, στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας».

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού ζευγαριού από τα Σκόπια, το οποίο αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο όρος Βόρας στην Πέλλα.

Συγκεκριμένα, από τους διασώστες, άντρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ εντοπίστηκαν νεκροί ένας άνδρας 35 ετών και μια γυναίκα 25 ετών. Το ζευγάρι είχε πέσει σε χαράδρα, 10-15 μέτρων, στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας».

Το μεσημέρι της Κυριακής ανασύρθηκαν, μετά από πολύωρη επιχείρηση, από τη χαράδρα και με ερπυστριοφόρο όχημα μεταφέρθηκαν οι σοροί για να τις παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τα δύο άτομα βρίσκονται σε απόσταση 30 μέτρων, το ένα από το άλλο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν από χθες το μεσημέρι πυροσβεστικά οχήματα και 13 πυροσβέστες, από τις υπηρεσίες Έδεσσας και Αριδαίας καθώς και άντρες της ΕΜΑΚ.

Εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών ήταν δύσκολη η επιχείρηση προσέγγισης. Όλο το βράδυ στην περιοχή είχε χιονοθύελλα και δυνατούς ανέμους.

Το ζευγάρι συμμετείχε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ομάδα 50 πεζοπόρων, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκαν τα ίχνη του. Το συμβάν σημειώθηκε κατά την επιστροφή τους από επίσκεψη στο εκκλησάκι «Προφήτης Ηλίας».

Φωτογραφία: Δημήτρης Τσουφλίδης